F
När ser man resultat?
SResultat syns omgående och efter ca två till tre dagar har oftast svullnad som uppkommer hos många försvunnit.
F
Kan man gå till jobbet direkt efter behandlingen?
SMan kan som regel återgå till jobbet och sina normala rutiner efter en fillerbehandling. Man kan ha lätt ömhet och rodnad efter behandlingen men det lägger sig oftast inom någon dag. En del svullnar efter behandling och svullnaden kan synas i några dagar. Vissa får även blåmärken som kan behöva sminkas över de närmaste dagarna.
F
Kan man utföra fillerbehandlingar när man är gravid eller ammar?
SFillerbehandlingar ska inte utföras under graviditet eller under amning.
F
Hur lång tid efter avslutad amning kan man göra en behandling?
SVi rekommenderar att man väntar i minst 2 månader efter avslutad amning.
F
Kan man utföra fillerbehandlingar om man är sjuk eller har herpes / munsår?
SDu får ej ha en infektion eller feber när du utför en behandling. Du får heller inte ha en finne på injektionsområdet eller herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.
F
Kan man röka efter behandlingen?
SMan bör avstå rökning i minst fyra timmar efter behandlingen.
F
Vad är skillnaden mellan alla olika fillermärken?
S Det finns flera varumärken på marknaden. Skillnaden mellan preparaten är oftast hur tillverkaren har framställt sin produkt, hur man har länkat molekylerna och hur mycket man har förfinat dem. Det är tillverkarnas metoder som avgör hur fillern fungerar. Det som skiljer är hur mycket vatten de drar till sig, hur fort de bryts ner, hur väl de behåller sin form. Så det är skillnad mellan olika tillverkare och mellan en tillverkares olika produkter. Vi har noggrant valt ut de bästa produkterna på marknaden att arbeta med: Stylage och Revolax. Det finns inget märke av dessa som är bättre eller sämre än den andra. Det märke du blir behandlad med beror på området som skall behandlas samt dina förutsättningar.

Alla filler märken vi använder oss utav innehåller hyaluronsyra. Det är det vanligaste ämnet som använts i fillers sedan det kom på 90-talet. De är inte permanenta utan bryts successivt ner av kroppen.

F
Gör det ont att göra en fillerbehandling?
S Smärtan är individuell. Innan behandlingen får man en bedövningssalva (lidokain med tetrakain) för att minimera smärta. Vissa av våra fillers innehåller även bedövningsmedel i själva sprutan.

Filler – Läppförstoring

 • Hur lång tid tar behandlingen?

  Själva ingreppet tar 5-7 minuter. Med konsultation och förberedelser beräknas tiden 30 min

 • Hur länge håller en läppförstoring?

  Läpparna har en snabbare absorptionsförmåga av filler än vad andra delar av ansiktet har och det krävs oftast en uppbyggnadsfas. Vi lägger därför alltid upp en individuell uppbyggnadsplan för läpparna.

  Det krävs oftast 2-3 behandlingar under uppbyggnadsfasen. Några veckor efter den första behandlingen kan man uppleva att läpparna återgått i princip till utgångsläget. En påfyllning behövs som regel oftast 1-2 månader efter första besöket för att uppnå ett långvarigt och naturligt resultat.

  När man uppnått önskat resultat räcker det med underhåll 1-2 gånger per år

 • Kan det bli klumpar i läpparna efter en fillerbehandling?

  Om klumpar uppstår flera veckor efter behandlingen är detta ofta ett tecken på att läpparna bör fyllas på på nytt.

 • Vad innebär det om klumpar uppstår flera veckor efter behandling?

  Alla läppar är olika och har olika förutsättningar. Det finns ett flertal tekniker man kan använda sig utav för att forma läppar till det man önskar. Man kan bygga volym och få dem att se putigare ut, även bredda läpparna om man har en liten och smal mun. Om man redan är nöjd med storleken på läpparna kan man även skapa symmetri för att endast jämna ut formen. Våra behandlare erhåller god anatomisk kunskap och har estetiskt sinne. Det mesta går att få till, men till ett naturligt resultat.

 • Kan man ändra läppens form eller endast bygga volym?

  I läppvävnaden kan det normalt förekomma fickor, var filler ibland kan samla sig och bilda små klumpar. Dessa försvinner normalt sett efter några veckor. Om de inte försvinner spontant kan man hjälpa till med att massera dessa själv.

Har du inte hittat ditt svar? Fråga oss!